modernity blog.

modernity blog.

Elő a szoknyákkal télen is!

2018. január 10. - modernity

Sziasztok,

Aki ismer az tudja, hogy állandóan ruhában vagy szoknyában de semmiképp sem nadrágban. Nem feltűnési viszketegségből, csak így érzem jól magam, kényelmes és kész. Természetesen vannak kivételek, nagyjából évi 5 napot hordok nadrágot.
Számomra sokkal kényelmesebbek a szoknyák, nem szorítanak sehol és hatalmas tévhit, hogy hidegebbek télen, mint a nadrágok.

A téli öltözködés titka a rétegesség, – ezt még a svédeknél tanultam -.
Rajtam általában van egy réteg fehérnemű ami fölött egy aláöltözet topp vagy body, egy vastag téli harisnya: fölötte egy vastag anyagból készült hosszú ruha, ami minden képen leér minimum  a combom közepéig. A cipőmet hőmérséklettől függően választom meg de általában egy minimum térdig érő csizma. Amikor nagyon hideg van akkor a harisnyára felveszek még egy zoknit is és teljesen komfortos az egész.

Ha megnézzük, csak a térdem és a combom közepe közti 20-25 centi rész „van kint” de ott is fedi a lábamat a harisnya, és ez pont elég az extra hő leadásához, mert igen ez is nagyon fontos. Emiatt nem melegszik rád a ruha egyből, ha bemész valahova és értelem szerűen ezért nem érzed hidegebbnek sem a kinti hőmérsékletet amikor kimész.

Összehasonlítás kép egy átlagos nadrágos szettel, minimum három réteggel van több ruha rajtam, -még ha nem is úgy tűnik- ezen felül a harisnya anyaga sokszor bolyhos belülről és minden lépésnél súrlódik a bőr felületével, ezzel is minimális hőt termelve. Ezzel szemben a nadrágok többségét egyből áthűti, a hideg szél.

Pár téli outfitötlet inspirációnak a pinterestről:  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://modernity.blog.hu/api/trackback/id/tr9913565385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása