modernity blog.

modernity blog.

7 applikáció, ami segít betartani az új évi fogadalmadat!

Ha te is megfogadtad, hogy jövőre is lefogysz, vagy azt, hogy életmódot váltasz, akkor kötelező olvasmány!

2020. január 01. - modernity

1. „Idén tényleg lefogyok, életmódot váltok!”  
Vajon hányszor hangzott már el ez a mondat az emberek szájából? Valószínű, hogy nincs olyan ember a világon, aki ezt legalább egyszer ne fogadta volna meg... Ezért ide három kiegészítő alkalmazást is ajánlunk:

TEP:

A TEP egy magyar fejlesztésű fitnesz applikáció, aminek a sikere a gamifikációban rejlik. Egy teljesen átlagos futós – biciklis edzésünket vezető alkalmazás, ami a GPS-ünk segítségével követi az edzésünket, melyet természetesen hazafele egyből meg is oszthatunk bármelyik közösségi oldalunkon.(Ezzel is az ismerőseink arcába dörgölve, hogy már megint futottunk, mert ugye ha nincsen róla poszt, akkor nem is égettük el azokat a kalóriákat.)

A testmozgásért virtuális pénzt kapunk, amivel a zsiráfunkat tudjuk etetni-itatni, ruházni. Őszintén, ki szeretné ha a lustasága miatt halna meg egy kis zsiráf? Szóval fuss, hogy a zsiráfodnak legyen vacsorája, és mire felnő addigra már leszaladtad azt, ami karácsonykor felszaladt.   
combinedtep-008406b66fc1cd1be6e5615ac3874372-1107x460.png

Kalória  bázis:
Ugyancsak magyar fejlesztésű alkalmazás, nem túl mutatós küllem mögött azonban nagyon hasznos belső rejlik. Az alkalmazásban te magad állíthatod be azt, hogy mennyi idő alatt, hány kilótól szeretnél megszabadulni. A napi kalória és tápanyagigényedet az alkalmazás számolja ki neked. Folyamatosan vezetés mellett, nagyon látványos eredményt tudsz vele elérni.

Igyál Vizet!
Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk. Ez az app pont ebben segít, figyelmeztetéseket küldd neked adott időközönként, hogy ne felejts el inni. Amikor iszol, az ital mennyiségét és fajtáját is meg tudod benne adni még az ingyenes verzióban is. Nagyon jó tulajdonsága, hogy automatikusan extra vízfogyasztást számol és ezzel korrigálja ha alkoholos vagy koffeines italt iszunk. Természetesen az esti órákban már nem küld értesítést.

81010392_1598020760346642_5944371373458587648_n.jpg

2. „Többet fogok félre tenni…”
A spórolás a tudatos vásárlásnál kezdődik, ezért biztosan hallottad már, hogy soha ne menj éhesen boltba, illetve használj bevásárló listát is. Listára tökéletes megoldás a Listonic. A magyar nyelvű felületen nagyon egyszerűen tudsz listákat létrehozni, melyeket a bevásárlás alatt szerkeszteni is tudsz, így az egyes tételek mellett feltudod tüntetni az árat is. A megvásárolt termékeket csak ki kell pipálnod és máris lekerül a virtuális papírról. Ha van olyan tétel, amit nem tudtál megvenni, akkor vagy kijelölöd és egy új bevásárló listát hozol létre a következő vásárláshoz, vagy akár tovább is küldheted az egyik családtagodnak e-mailben, hogy mielőtt haza ér még hátha be tudja szerezni valahol a lemaradt dolgokat. 

 A második nagyon fontos dolog a megtakarításoknál pénzügyek tudatos nyomon követése. Erre is többféle PFM, azaz Personal Finance Management = Személyes Pénzügyi Menedzsment felületeket használhatsz.

A mai kor emberének nagyon könnyű dolga van, hiszen okos eszközeink önműködően tudják rögzíteni és kategóriákba sorolni az egyes költéseket. Sokféle PFM alkalmazás létezik már, legelterjedtebbek a: Koin, Mint, Toshl és itthon talán a Wyze. Ezek mellett sok köztes megoldással is találkozhatunk, mint pl. a Revolut applikációja is, ahol ugyancsak nyomon követhetjük, hogy mikor, mire mennyit fizetünk ki.
A fentiek közül a hazai fejlesztés miatt a Wyze-t emelném ki.

wyze.png Wyze:
Hatalmas segítség a mindennapokban, nem is gondolnád hogy mennyit költesz olyan dolgokra amikre nem is lenne szükséged. Igaz ez nem egészen applikáció, hanem egy weboldal de a hasznossága miatt, ezt most elnézzük nekik. De hogyan is működik?
Három egyszerű lépésben – 1. regisztráció, ami gyors és egyszerű. 2. – a saját és adataid érdekében telepítsd fel a Wyze plugginját, minek a telepítése a belépési adataid biztonságát szolgálja. (A plugin általánosságban a böngésző alapszoftverét kiegészítő szoftvermodul.)  
Ezután kapsz egy részletes elemzést az aktuális költéseidről, amit a bankszámlád forgalmi adataiból elemez ki a Wyze. Az elemzésben láthatod százalékosan, hogy hol mennyit fizetsz ki egy adott időszakban akár szórakozásról, nasiról vagy utazásról legyen is szó. Így könnyen észre veheted ha egy hónapban túl sokat költöttél mozijegyre.
Sőt, taníthatod is a Wyze-t, hiszen ha pl. egy Mol kút mellett laksz (mint én) és rendszeresen jársz oda, de nem tankolni, hanem reggelente a Fresh Cornerért, akkor meg tudod neki tanítani, hogy a „reggeli vagy food” kategóriába sorolja az ott elköltött forintjaidat.



3. „Megtanulok egy idegen nyelvet…”
Első sorban mindenki a már közismert Duolingot említené itt, ami ugyan csak egy tök szuper applikáció, de akik valami újra vágynak, nekik bemutatnám az új kedvencemet: a Hello Talk! –ot!

Az applikáció kezelőfelülete egy sima chatet jelenít meg, ahol mindenki az anyanyelvén beszélhet másokkal, illetve az anyanyelvén javíthatja a többi felhasználó posztjait. Ezen felül a bátrabban írhatnak idegen nyelven is, és várhatják a korrekciót vagy a privát üzenetet a többi felhasználótól, így anyanyelvi korrekcióval társaloghatunk. A nyelvi nehézségek elkerülésére egy beépített fordító programot használhatunk, a posztokhoz képeket és kérdéseket is feltölthetünk. Igény szerint privát üzenetben is beszélgethetünk a számunkra szimpatikus felhasználókkal, illetve a prémium előfizetésben akár videótelefonálásra is lehetőségünk nyílik. Nagyon hasznos applikáció azok számára, akiknél a nyelvtanulás idén fogadalom volt. 

Másik szuper nem csak nyelvtanulásra hanem agytornára is kiváló alkalmazás az: Elevate.
Vigyázat, angol nyelvű és függőséget okoz. Összesen öt képességünket lehet fejleszteni benne: matematika, olvasás, hallgatás, írás és beszéd. Elsőre meglepő lehet, mert többek között szövegeket kell értelmezni és nyelvtani hibákat észrevenni, szavakat alkotni. Ezért főleg olyanoknak lehet igazán hasznos, akik erős angoltudással rendelkeznek, különben nem fogják túlzottan élvezni, kihasználni az alkalmazást. Nyelvtanuláshoz, a szókincsed bővítéséhez tökéletes.
splash31.jpg

Mindenkinek sikerekben gazdag, és eredményes új évtizedet kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://modernity.blog.hu/api/trackback/id/tr7515378432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása