modernity blog.

modernity blog.

Szünetet tart idén a Red Bull Pilvaker!

Vajon van március 15.-e Red Bull Pilvaker nélkül? Idén lesz!

2018. február 26. - modernity

Szünetel idén a Red Bull Pilvaker, hogy jövőre egy új koncepcióval kápráztassanak el minden ünneplőt.  Aki még nem hallott volna a Pilvakerről nekik egy kis összefoglaló: Magyarországon 2012-ben hívta életre Takács Ákos (@takacsakos a Red Bull Magyarország marketing vezetője) a Red Bull Pilvakert, az egyik legegyedibb hazai zenei és kulturális projektet, amely az 1848-as Forradalom és szabadságharcnak állít emléket, a kortárs művészeti ágak kiemelkedő előadóművészeinek részvételével.
maxresdefault.jpg
A Red Bull Pilvaker olyannyira népszerű, hogy az elmúlt években napokon belül elfogyott az összes belépőjegy, az előző évben nem sokkal több, mint 5 perc alatt fogyott el több, mint 3500 jegy! Az előadásokat az Erkel Színházban rendezték meg és grátisz, hogy minden évben feltették a teljes előadást youtube-ra így visszanézhetőek kifogástalan hang és képminőségben. Azonban tévében nem közvetítették. –bár szerintem ez egyáltalán nem is baj- Ha ez nem lenne elég, tudják még fokozni a srácok ugyanis az egyik saját daluk – a Szavak – verse tananyag is lett, igen jól hallottad, tanítják az általános iskolákban! Elég menő nem? :) 

szavak.jpg
Aki kíváncsi a produkció létrejöttének további részleteire, itt és itt és itt olvashat régebbi cikkeket róla.  

A Red Bull oldalán is olvasható, hogy a szervezők úgy döntöttek, 2018-ban egy évre leteszik a lantot, hogy 2019-ben új koncepcióval térhessenek vissza, hogy még többek számára váljon elérhetővé a rendezvény élőben. Ám a Pilvaker addig sem pihen! Már most folynak a 2019-es produkció előkészületei, hiszen az alkotók azt szeretnék, ha másfél év múlva a Red Bull Pilvaker megfelelne a rajongók legapróbb elvárásainak is, ebben pedig rengeteg munka lesz.

pilvaker_team_2.jpg

„A Pilvakert sosem csak úgy hirtelen dobtuk össze, közel 8 hónapos folyamat előzi meg a rendezvényt egy 30 fős csapat részvételével. A legtöbben azt hiszik, hogy néhány hét alatt összeáll ez a show nagyjából magától. Jó lenne, ha ilyen könnyű lenne, de hogy elkészüljenek a dalok, a klipek, a színpad, a látvány és még baromi sok más elem, ahhoz hatalmas stáb és rengeteg idő szükséges. Ennyi melóra a Pilvaker indulásakor nem számított senki, akkor még egyszeri alkalomról volt szó, azóta viszont rendesen kinőtte magát a kezdeményezés, sőt, mióta a Szavak tananyag lett, sokkal felelősebben gondolkodik mindenki a csapatban” – mondta Szabó Simon, a Red Bull Pilvaker rendezője.

Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy kihagynak egy évet a srácok, -kicsit úgy érzem magam, mintha töltött káposzta nélkül lenne Karácsony-, de biztos vagyok benne, hogy valami elképesztő élményt fogunk kapni jövőre, amiért igazán megéri ennyit várni. ;) 

A bejegyzés trackback címe:

https://modernity.blog.hu/api/trackback/id/tr3913701194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása