modernity blog.

modernity blog.

Szeletelj krumplit és ints búcsút a reggeli duzzadt szemeknek!

2018. január 03. - modernity

Sziasztok, nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de én majdnem minden reggel duzzadt szemekkel ébredek. Ezért használok pár jól bevált praktikát, amivel orvosolom a pufi szemeimet.

A reggeli duzzadt szemekre három tippem is van:

I.
Egy kígyóuborkát apróra reszelek (bármilyen sajtreszelőn) beáztatom pont annyi forralt vízbe, hogy elfedje és hagyom kihűlni. Még langyos állapotában kicsit megnyomkodom, hogy minél több „uborka lé” elegyedjen a vízzel. Ha teljesen kihűlt, akkor, kis félhold alakú jégkocka csinálóba töltöm, és beteszem a fagyasztóba. Reggelente, ha dagadt a szemem – és általában az - csak ráteszem pár percig és egyből jobb lesz.

II.
Ha nincs otthon uborkám, akkor hasonlóan hatásos módszer még az is, hogy ha este főzök egy jó erős zöldteát, és a fent említett jégkocka tartókba szétöntöm a már a kihűlt teát és a már megszokott módon lefagyasztom. Reggel előveszem és a szememre vagy a szemem alá teszek egyet-egyet belőle.

III.
Ha nagyon nincs más, vagy elutazom valahova, akkor pedig egy már két éve megvásárolt zselés szemmaszkot használok. Amikor megláttam, egyből tudtam, hogy meg kell vegyem. Nagyjából 350 Ft lehetett a TGR-ben még anno, de nagyon-nagyon hasznos. A működése lényegében ugyan azon alapul, mint a fenti kollégáié, a hideget használja csak sajnos hatóanyag nélkül, ezért nem eredményez olyan gyors és hatásos megoldást, mint a fenti társai. A lényeg ennél is, hogy előző este beteszed a hűtőbe, és a benne lévő zselés folyadék áthűl, reggel kiveszed és felteszed. Nagyon egyszerű, és 100x jobb, mint a semmi. Főleg nekem, aki minden reggel duzzadt szemekkel ébred.

Tippek a szemek alatti táskákra:
Ha pedig a szürke karikáimat szeretném kicsit csökkenteni, akkor meghámozok egy krumplit, amit nagyon vékony rétegekre felszeletelek, hogy jól hajlítható legyen, és a szemem alá teszem pár percig. Csodákra képes komolyan, próbáld ki! 

Tipp a szem alatti ráncokra:
IGYÁL VIZET! Tényleg, vizet és sokat. –bár kinek mi a sok- Minimum a kettő liter naponta de semmi bajod nem lesz három litertől sem. Tudom nem könnyű, de saját tapasztalatból beszélek, nincsen ebben semmi trükk, ez tiszta biológia.

A hatást fokozhatod természetesen korodhoz megfelelően illő szemkörnyék ápolóval, 28 év fölött a bőröd állapotához mérten esetleg enyhébb, direkt a szemkörnyékre fejlesztett ránctalanítókkal.

Tipp a vörös szemekre:
Legtöbbször csak kivan száradva a szemed – ennek több oka lehet, fúj a szél, sokat nézed a monitort, telefont stb.- ilyenkor én műkönnyet szoktam használni, pár óránként is lehet csöpögtetni. Segít nedvesen tartani a szemet, mindenki jól jár. Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megkérjek mindenkit, hogy ha vörös a szeme a V-betűvel kezdődő szemcseppet ne használja.

Annak a szemcseppnek tetrizolin a hatóanyaga, (ugyan az a hatása, mint a kevésbé káros naphazolinenak. Mindkettő az érösszehúzók közzé tartoznak. Úgy működnek, hogy az ereken egy receptorhoz kötődve azok összehúzódását eredményezik, ezáltal értelemszerűen enyhítik a szemek kivörösödését, hiszen az adott terület vérellátását csökkentik ezzel. Ez nem hosszú távú hatás, csupán azonnali, ha egész este buliztál és másnap fotózásra kell menj, akkor tényleg hatásos, de ebben az esetben is válassz inkább olyan szemcseppet aminek naphazolin a hatóanyaga. Ezeknek a szemcseppeknek nincsen gyulladáscsökkentő hatásuk, csak azonnali megoldást kínálnak egy esztétikai probléma ellen, de a vérellátás csökkentésével már több kárt okoztak, mint hasznot. Ezenfelül az említett szemcsepp benzalkónium-klorid nevű tartósítószert tartalmaz, ami kifejezetten sejtkárosító hatású. Úgy érzem, hogy nem kell tovább magyarázzam ezt a szemcsepp dolgot.


Remélem hasznos volt a cikk számodra, ha igen kérlek, nyomj egy tetsziket, vagy mondd el a véleményedet a poszt alatt kommentben!

26551805_1897845440244761_1156763785_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://modernity.blog.hu/api/trackback/id/tr9413545143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása