modernity blog.

modernity blog.

Vigyázz, kész, horgol!

Besties Budapest avagy: horgoltan szép az élet!

2018. január 08. - modernity

Sziasztok,
Manciéknál a horgolás családi hagyomány, ő az a kislány, aki hamarabb tanult meg horgolni, mint olvasni. Gyerekkorában az ő anyukája is mindent saját maga készített nekik, és mikor ő is anya lett, tovább akarta vinni a tradíciót. Kisfia egyedi játékai, ruhái népszerűnek bizonyultak, ezért gondolt egy nagyot és megalapította az első saját márkáját a Bestiest. A Besties Budapesttel másoknak is tud kedveskedni a saját készítésű játékokkal, baba kiegészítőkkel.
Ismerjétek meg Mancit, aki történelem szakon végzett az ELTÉ-n és a Nagy Imre Alapítvány titkára, mindemellett idén nyáron megalapította első saját márkáját a Besties Budapestet. 
 nyuszis.jpg


Kezdjük is a legelején, hogyan jött az ötlet, hogy horgolt gyerekjátékokat készíts?
Mindig is szerettem kötni-horgolni-varrni. Amikor megszületett a kisfiam, anyukám találta a neten az amigurumi technikát, ő készítette az első játékot. Nekem is nagyon megtetszett és onnantól nem volt megállás…
macislanc.jpg


Mi alapján választasz alapanyagot és színeket?
Mivel elsősorban gyerekeknek készítem a termékeimet, így nagyon fontos, hogy bababarát fonalat használjak. Szerencsére ma már rengeteg fajta fonal közül lehet választani. Mercerizált pamut, pamut, bambusz. Mind-mind természetes anyagok, bátran játszhatnak velük a babák. A színek kiválasztásánál is fontos, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését, ugyanakkor az is fontos, hogy a szülő is szépnek lássa, hiszen ő fogja megvenni. Ezeket az indokokat szem előtt tartva próbálok színekben harmonikus termékeket készíteni. Számomra nagyon fontos a minőség és az elégedettség ezért, minden termékemet úgy készítem, mintha a saját fiamnak készíteném.
maci.jpg



Mennyi idő alatt készül el egy átlagos Besties Budapest termék?
Változó. Egy cumilánc, vagy egy csörgő néhány óra alatt elkészül. Egy nagyobb maci, nyuszi akár egy napig is készülhet.

Mi volt eddig a kedvenc termék, amit megcsináltál?
Készítettem egy nyuszis ágy feletti forgót. Szürke-fehér nyuszik, sárga gömbök és csillag. Nagyon szép lett. De általában az a kedvencem, ami éppen készül.
nyusziscsungo.jpg

Ha jól tudom, nem csak játékokat készítesz, hanem megvásárolható / kölcsönözhető horgolt kiegészítőket is. Ha valaki szeretne tőled bérelni, vagy egyedi tervezést kérni mennyi idővel előre tudod elkészíteni neki a kívánt kiegészítőt?
Igen, csináltam már néhány kiegészítőt újszülött fotózáshoz. Ezt bérelni is lehet, de meg is lehet vásárolni. Készítettem már rendelésre kardigánt, takarót, sapkát, mellényt. Az idő sok mindenen múlik, egy kardigán pl. 4-5 nap, egy takaró lehet egy hét is.
Nehéz kérdés, hogy mennyi idővel szóljon előtte, de minél előbb szól, annál személyre szabottat tudok készíteni.
fotoskellek.jpg

Aki szeretne Besties Budapest termékeket jelenleg hol találhat meg téged?
Termékeimet a Meskán lehet megvásárolni. Van Facebook oldalam is, ahol sok munkámat meg lehet nézni. Olyanokat is, amelyeket éppen nem árulok, de megrendelhetőek.
cica.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://modernity.blog.hu/api/trackback/id/tr8913557539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása