modernity blog.

Kisgyermekes pihentető nyaralás?

Többé már nem luxus!

2018. szeptember 11. - modernity

Családosként nyaralni eddig hatalmas macera volt: az egész házat össze kellett pakolni, de alkalomadtán még így is bosszankodásra adott okot egy-egy otthonfelejtett használati tárgy.  Jó hír, hogy egy új magyar cég pont ezt a piaci rést fedi le szolgáltatásaival. Nyári Fruzsi neve ismerősen csenghet sokak számára, hiszen több jól menő vállalkozása is van, mint pl: A Fuss babakocsival mozgalom vagy a Lottirose! Az örökmozgó lendületes hölgy személyében egy igazi üzletasszonyt volt szerencsém megismerni!  Új vállalkozása: a Lottirose kapcsán találkoztunk és beszélgettünk egy kicsit.

Fogadjátok sok szeretettel:

Fruzsi szerint az ötlet Magyarország első babaholmi kölcsönzőjéhez onnan jött, hogy, sok fiatalhoz hasonlóan ők is nagyon szerettek utazni, viszont a gyerekek megszületése után ez sokkal nehezebb lett. „Azon kívül, hogy a fél házat magával viszi egy gyerekes család, még várost nézni is nehéz, az pedig, hogy mindenki élvezze szinte lehetetlen küldetés. Minden családos ismerősünk ezzel küzd, így erre a problémára reagáltunk. Mivel mi indítottuk el 4 éve a Fuss babakocsival mozgalmat, így több éves futóbabakocsi kölcsönző tapasztaltunk már van, a termékpalettát bővítettük, és hozzácsaptunk még egy csomó kényelmi szolgáltatást is.”

Szerinted miben vagytok egyedülállók?
„Családbarát szolgáltatást nyújtunk, nem csak bérbe adunk babaholmikat. A családok számára szabadságot, mobilitást, komfortot és otthonérzetet teremtünk. A meglátogatott helyet, lokális szemmel mutatjuk be. Ezt senki nem csinálja. Nagy kanapészörf rajongó vagyok, kicsit ezt a személetet szeretném belevinni a Lottirose-ba is.

Külföldön a bérlésnek van kultúrája, itthon még nincs. Mindenki mindent megvesz, halmoz, tárol, aztán töredék áron eladja. Az már a szerencsésebb eset, ha az ember használtan vesz meg dolgokat, így költséghatékonyabb és környezetbar, de még így is rengeteg olyan dolgot tárolunk feleslegesen, amelyeket csak alkalmanként használunk. Mivel nekünk a fő célcsoportunk a külföldi családos turista, így nekik nem idegen a bérlés fogalma, látják benne a kényelmet és praktikumot. Visszatérve az egyediségre: úgy szoktam mondani röviden, hogy eszközt és útmutatást adunk a kényelemes, stresszmentes, és tartalmas családi városnézéshez. Ugyanis a bérelt holmi mellé rengeteg kiegészítőt adunk. Egy saját készítésű füzetet, „Adventure guide for Families”, amiben babakocsival bejárható útvonalakat ajánlunk,  illetve baba-barát helyeket, játszótereket, boltokat jelöltünk meg benne. Így tudják a családok, hogy hol tudnak megpihenni, pelenkázni, eteni, játszani. Mesefüzetet is készítettünk a gyerekeknek Budapestről, melyben családunk keveredik kalandokba, és színező is tartozik hozzá. Családi szemmel vlogolunk, blogolunk Budapestről, hogy minél többen tudják merre érdemes menni ha nálunk járnak. Szerintem ez hatalmas segítség egy külföldi család számra.”

img_6371.JPG
Biztos nagyon sok nehézséggel kellett megküzdeni a kezdetekben, ezek közül mi volt a legváratlanabb számodra?
"Pár éve már bérelgetnek tőlünk turisták, mivel a futóbabakocsi kölcsönzőnk népszerű, megtaláltak minket, így annyira nem volt új terep a kölcsönzők világa. Ennek ellenére, a Lottirose mégis egy teljesen új, egyedi szolgáltatás. Megosztó hiszen, akinek nincsen még gyereke nem tudja átérezni ezt a problémát és ebből kialakulva két véglet van.  Az első, hogy részese szeretnének lenni, mert jónak találják, vagy elzárkóznak előle, és nem értik miért ilyen fontos számomra ez a szolgálatatás. Nem értik például, hogy miért látok benne potenciált. Kis koromtól kezdve mindig azt éreztem, hogy szembe megyek a forgalommal, ezért most sem lep meg ez a jelenség."
img_5733.JPG
Milyen rövid és hosszú távú terveid vannak?
"Közeli tervek, hogy télen fejlesztünk pár dolgot és tovább finomítjuk a rendszert a visszajelzések alapján. Legkésőbb tavaszra mindenképp szeretném, ha tudnánk egy applikációt fejleszteni, mert manapság már minden telefonon zajlik. Ezen felül szeretnénk elkezdeni nyitni a külföldi franchise partnerek felé. Akkor lesz igazán jó a szolgáltatás, ha utazási szemléletet tudnak váltani a szülők, mert megszokják, hogy a nagyvárosokban ott vagyunk, így csak a személyes holmit viszik magukkal, a többit pedig a Lottirose-nál intézik a szállás lefoglalását követően."

Hogyan fogadta a magyar piac a kezdeményezésedet?
"A családok nagyon jónak tartják. Rengetegen gratuláltak, hogy mennyire szuper és hasznos az ötletünk. Együttműködések tekintetében kicsit vegyesebb a reakció, mint gondoltam. Vannak, akik remeknek tartják az Apartmankezelő cégek és szállodák közül, de akadnak olyanok is akik nem értik, hogy erre miért van igény és miért jó ha együttműködünk. Eddig is béreltek tőlünk a recepciósok segítségével, csak ezt magasabb beosztású szállodai dolgozók nem látják, nem érzékelik."

Tervezel-e együttműködést hazai vagy külföldi márkákkal?
"Mindenképp lesznek. Alapból olyan típus vagyok, aki nagyon szereti és hasznosnak tartja az együttműködéseket, de ehhez a szolgáltatáshoz kell is. Nem is kérdés, jelenleg már dolgozunk egy öko projekten az Ursuslupussal is."


Miből meríted ezt a rengeteg energiát, amit ez a sok szervezés és a családod igényel?
"Imádok új dolgokat kitalálni és nulláról felépíteni, mert rengeteg dolgot tanulok közben. 6 éve vagyok itthon a gyerekekkel, ez idő alatt indítottunk a Fuss babakocsival mozgalmat, mikor első gyermekünkkel babakocsival futottunk, és most életre hívtuk a Lottirose-t. Muszáj a „gyerekes” hétköznapokból kiszakadni, hogy friss maradjak. A sok új kihívás, amit egy új vállalkozás hoz magával állandó agytornára és új kapcsolatok kialakításra késztet. Két szerelemem van a családom mellett: a „bandázás” és az utazás. Lottirose mind a kettőt megadja nekem, így azt hiszem most tényleg megtaláltam a helyem." 

img_5764.JPG

Lottirose-t megtalálod: Instagram-on, Facebook-on, és már Youtube-on is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://modernity.blog.hu/api/trackback/id/tr3214234135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.